Excursie la Aerodromul Baneasa si la Padurea Tunari

Duminica 10 ianuarie


La ora 9 plecam din gradina Cismigiu cu Dl. Profesor Nedelcu si inca alti doi instructori militari. Trecem pe Calea Victoriei si luam directia spre Baneasa prin soseaua Kiseleff. La rondul al doilea facem primul popas. Dupa 5 minute de repaus ne continuam inainte marsul si nu ne mai oprim decat la ruinele din apropierea garii Mogosoaia. Domnul Nedelcu ne lamureste asupra originei ruinelor. De aci mergem la aerodromul Ligii Aeriene de la Baneasa unde prin bunavointa unui domn sublocotenent aviator vizitam toate hangarele Ligii. Raman inmarmurit la tot ce vad inauntru. Sunt 2 ani de cand nu am mai vazut Liga si in asa scurt timp o gasesc schimbata incat cu drept pot aduce elogii celor care s-au ocupat mai deaproape cu dezvoltarea aviatiei la noi.
Dl. Nedelcu la iesirea din aerodrom ne aseaza in front si ne mai vorbeste de Vlaicu si de un prieten de al lui din Transilvania, care au fost primii romani care au adus foloase reale aviatiei.
Aci ne despartim in 2: o parte acei ce avem merinde si vom continua mai departe excursia si o alta care de aci se va inapoia in oras.
Ora este 12½. Cei din ceata I o pornim spre padurea Tunari. Dupa o jumatate de ora suntem ajunsi acolo unde binevoim sa aprindem un foc strajeresc, cum numai cercetasii stiu a face. Si apoi dupa ce luam masa are loc o sezatoare. O parte din noi joaca football.


Se mai organizeaza si 2 jocuri de razboi, dupa care ne intoarcem in oras veseli si multumiti de o asemenea excursie cercetaseasca.

I.D. Dimancescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu