Excursie la Buftea. Meci de rugby. Excursie la Padurea Tunari

Duminica 6 Martie 1916
Bucuresti – Buftea


Plecarea din Gara de Nord e fixata pentru 9,35 dim.
Din nefericire eu scap trenul. Ajung cu un minut in urma. Parerea de rau e mare, dar ma hotaresc sa plec la 11 cu trenul singur spre Buftea.
Pana atunci ma plimb pe la magazinele garei ca sa ma mai distrez. La 11:15 plec spre Buftea. Aci o pornesc singur spre sat si cu ajutorul catorva lamuriri ale taranilor dau peste cercetasi care sunt impreuna cu Dl. Nedelcu. Pe jos e noroi mare.


Pentru ca nu gasim un loc bun pentru luat masa in camp, hotaram sa o luam la cantina. Dupa masa in curtea cantinei facem jocuri cu mingea, sarituri, aruncari etc. Apoi tinem o sezatoare. Dl. Nedelcu ne vorbeste despre Manastirea Curtea de Arges. De aci plecam in curtea castelului Printului Stirbey. Vizitam capela pe dinafara si apoi in parcul spelndid al castelului capatam voie de a ne juca. Jucam foot-ball mai mult de un ceas, apoi ne intoarcem catre gara. Ajunsi inainte cu o ora mai facem putina instructie. La 6,45 plecam din Buftea si la 7,15 suntem in Bucuresti.

Joiu 10 Martie
Match oficial de Rugby intre echipa liceului nostru si Sf.Sava. Echipa noastra invinge pe Sf.Sava cu 5 la 0.

Duminica 13 Martie
Bucuresti-Padurea Tunari (Otopeni)

Plecarea la 9 de la liceu.
Suntem peste 60 de cercetasi sub comanda D-lui Nedelcu. Cerul e senin si cu totii suntem voiosi. Prima halta o facem la Valea Cercetasilor. Aci ne odihnim 10-15 minute si mai gustam cate ceva. Apoi pornim inainte si nu ne oprim decat la primul canton depe soseaua ce duce spre Otopeni. Aci dupa ce ne astamparam setea de la putul cantonului o pornim spre padurea din stanga soselei la marginea careia ne asezam bivuacul. Se intind vreo 3 corturi. Cercetasi in grupuri mici incep a manca. Dupa masa jucam foot-ball si rugby. Pe la 3 suntem chemati la sezatoare. Dl. Nedelcu ne vorbeste despre regina Elisabeta, si anume despre testamentul ei literar.
Urmeaza apoi un joc de rasboiu. Suntem impartiti in 2 grupe. Una sub conducerea mea. Cealalta sub conducerea lui Puiu Berindei. Grupa mea iese invingatoare. Se face si putina instructie (corvoada dupa cum spune Dl. Nedelcu) si apoi o pornim spre Bucuresti pe la ora 6. Suntem alarmati de niste flacari colosale si de un fum gros ce se zareste dinspre Bucurestii Noi.


 Fiecare isi da parerea lui. Unul ca arde o fabrica, altul ca ard niste cisterne cu pacura etc. Adevarul l-am putut afla a doua zi in jurnal. Fusese joaca proasta a unor copii care dadusera foc pacurei stranse in santurile din apropierea unei distilerii de petrol. La 7½ ajungem la Bufet* unde ne despartim.
I.D.D.

* Bufetul de pe Soseaua Kiseleff (n.r.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu