Excursia din “Vacanta Pastelui” de 4 zile: Pietrosita-Moroeni-Pucheni-Muntele Raciu-Dobresti-Brateiu-Bolboci-Pietrosita. Din nou la Cernica


Luni 11 Aprilie 1916 am plecat cu trenul de 6½ pm din Bucuresti spre Pietrosita unde am ajuns la 11 noaptea. Aci am fost incartiruiti pe la mai multe case. A doua zi la 7½ am pornit spre Moroeni, iar de aci la Pucheni, unde capatasem permisiunea de a merge pe munti de la graniceri. Am pornit spre muntele Raciu. La amiaza am luat masa. Imediat dupa masa incepe o ploaie torentiala ce ne face sa ne despartim in doua: o parte sub conducerea domnului Nedelcu, d-lui Gherghel si d-lui doctor Zotta??? continuand drumul. Restul intorcandu-se cu dl. doctor B??? si dl. B??? la Pietrosita.
Seara dormim la muntele Raciu o parte cu dl. Nedelcu, o parte dorm cu cu dl. Gherghel la Dobroiesti. Seara facem sezatoare.


13 Aprilie, plecam toti spre Dobroesti, iar de aci impreuna cu dl. Gherghel. Mergem la muntele B???. Peste tot locuri pitoresti. Aci ajungem la orele 12½. Merindele sunt terminate. Aceasta ne sileste sa plecam spre Bolboci spre a ne procura de ale mancarii. La Bolboci ajungem la ora 4 ½ pm. Dupa ce luam masa facem sezatori.
Ziua urmatoare, pe 14 Aprilie plecam prin munte inapoi la Moroeni pe alt drum. La Moroeni ajungem la ora 2 d.a. La trei luam trenul din Pietrosita spre Bucuresti.

Duminica 17 Aprilie 1916
Bucuresti-Catelu-Cernica
La ora 8 plecam din gara Obor spre gara Catelu. Vremea e cam urata. Suntem vreo 25 de cercetasi din Centuria I sub conducerea D-lui Prof. Nedelcu. Din Gara Catelu mergem la Manastirea Cernica pe care o vizitam. Dupa masa ne jucam football, facem sezatori si alte jocuri. Dupa amiaza la ora 4½ plecam spre Catelu de unde luam trenul spre Bucuresti.

I.D. Dimancescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu