Adunarea cercetasilor

Joiu 7 Maiu 1915A avut loc o adunare a cercetasilor la ora 3. La aceasta adunare eu insa am lipsit, fiind rau bolnav acasa - I.D. -

Sambata 9 Maiu – adunare la liceu in sala de gimnastica. Sunt imbracati zece cercetasi. Se fac repetitii pentru defilare. Cercetasii se despart la 5 ramanand ca la 7 a doua zi sa vina costumati la liceu.

Duminica 10 Maiu
Vin cu totii 55 de cercetasi care sunt asezati de mine in felul urmator:
1 tobosar in frunte
6 muzicanti
6 biciclisti
6 biciclisti
1 sef de grupa
6 cercetasi
6 cercetasi
1 sef de grupa
6 cercetasi
6 cercetasi
6 cercetasi
2 sanitari cu cainii
2 calareti

Dl. Raileanu da ordin ca pana la 9½ sa fac cu cercetasii marsul de defilare si darea onorului. La 9½ plec cu toti asezati in ordine acasa la dl. Raileanu unde trebuie sa luam steagul. Ajunsi la dansul facem ocolirea la stanga ramanand in linie. Patrula steagului merge de ia steagul. Cercetasii la comanda dau onorul si apoi plecam la liceu. Asez in linie cercetasii si asteptam pe dl. Raileanu. Dau onorul, ma duc sa dau raportul si apoi plecam sa ne asezam pe Bd. Scoalelor. Suntem trecuti in revista si apoi plecam de aici spre a ne aseza la randul nostru la defilare. Noi defilam dupa scoli inaintea trupelor. Defilarea a iesit destul de bine, starnind multa admiratie in randul privitorilor. Asistam apoi la toata defilare si la 12½ ne imprastiem in liniste.
I.D. Dimancescu

Seara retragerea cu torte e facuta de trupele din garnizoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu